11.
puré
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment triturat, cuit, reduït a pasta, fet a base d'hortalisses i, a vegades, amb llet, mantega, ous, carn i espècies. Puré de pèsols, de mongetes, de patates. [...]
|
12.
burballa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de sopa en forma de tireta ampla. [...]
|
13.
gambot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta amb gamba picada, emprada com a esquer. [...]
|
14.
magdaleó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta medicinal en forma de rotlle petit i prim. [...]
|
15.
quemullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta per a sucar en xocolata, llet o gelat. [...]
|
16.
formatjada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta fina de confecció casolana, feta de formatge i farina. [...]
|
17.
xurro 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de pasta de bunyol de forma allargada i estriada. [...]
|
18.
caramel
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de sucre fos i enrossit per l'acció del foc. Pastilla, barreta, etc., feta de pasta de caramel a la qual s'ha afegit alguna essència. Caramels de menta, de rosa, d'anís. [...]
|
19.
lasanya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
|
20.
crocant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Torró de crocant. [...]
|