Resultats de la cerca frase exacta: 1.144

191. mitjalluna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument, peça, etc., en forma de mitja lluna. Eina de cuina per a tallar i capolar la carn, que consisteix en una làmina que té el seu costat tallant corbat enfora i està proveïda d'un o dos mànecs. [...]
192. panada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Batuda, herba dallada, etc., que, a conseqüència d'una ploguda, s'amassa i es fa difícil de netejar. Blat de panada. Messes ajagudes, difícils de segar. Pasta cuita al forn, farcida de cabell d'àngel, carn, peix o verdura. [...]
193. salsitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros d'embotit fet amb un budell prim omplert de carn de porc picada i assaonada, delimitat per lligats. salsitxa de Frankfurt Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc, de boví o amb una barreja d'ambdues. [...]
194. halal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obtingut o preparat d'acord amb els preceptes islàmics. Carn halal. Menjar halal.  [...]
195. polípor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de soca del gènere Polyporus, de carn coriàcia, peu central i porus. [...]
196. ravioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
197. bigalot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de fusta de formes diferents que serveix per a capolar carn, tallar llenya, etc. Eina emprada pels sabaters consistent en un bloc de fusta quadrangular acassolat d'un costat, que serveix per a picar-hi la sola. Persona grossa i malgirbada. [...]
198. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
199. girell -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es tomba o gira fàcilment. Una pedra girella. Embotit de carn de xai. [...]
200. ino-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pàgines  20 / 115 
<< Anterior  Pàgina  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Següent >>