111.
llescar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
|
112.
sucamulla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
|
113.
companatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vianda que es menja amb el pa o a més del pa. No vull pa tot sol per berenar: doneu-me companatge. I per tot companatge mitja dotzena de nous. [...]
|
114.
rosegó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bocí de pa que es deixa després d'haver-lo començat a menjar. Tros petit de pa. [...]
|
115.
crostó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Extrem d'un pa de forma allargada. Què vols? Llesca o crostó? Quan encetis el pa, dona'm el crostó. Tros de pa o de formatge en què abunda la crosta. Un crostó de roca. Peça de carn de la cuixa de bou o de vedella. [...]
fènyer
[en registre informal, l'infinitiu pot prescindir de la v. tr. [HO] [IMI] [LC] Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula. |
116.
àzim
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. pa. [...]
|
117.
canyissa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de canyes i de cordill per a posar-hi pa, criar-hi cucs de seda, etc. Canyís 2. [...]
|
118.
llesca de pa torrat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
119.
llesques de pa torrat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
120.
pa torrat amb tomàquet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|