111.
llargarut -uda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt llarg en comparació de la seva amplària. [...]
|
112.
megasporofil·le
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fulla, poc o molt modificada, portadora de megasporangis. [...]
bolero
|
113.
microsporofil·le
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fulla, poc o molt modificada, portadora de microsporangis. [...]
|
114.
microtomia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tècnica de fer talls o seccions molt prims. [...]
|
115.
nansú
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Batista de cotó feta amb fils molt prims. [...]
|
116.
pelfeta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pelfa de pèl molt curt i poc atapeït. [...]
|
117.
perdurable
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que dura molt de temps, que continua durant. [...]
|
118.
pixarelles
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi premsat de baixa qualitat. Licor molt aigualit. [...]
|
119.
tafilet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuir de cabrit molt prim, brunyit i llustrós. [...]
|
120.
anguila 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peix de la família dels anguíl·lids, de cos molt llarg, subcilíndric, lleugerament comprimit a la part posterior, de pell molt llenegadissa, que pot superar 1 metre de llargada, viu a les albuferes, rius i llacs i retorna a la mar per fresar, de carn comestible i localment molt [...]
|