Resultats de la cerca frase exacta: 1.003

111. llescar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
112. sucamulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
113. companatge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vianda que es menja amb el pa o a més del pa. No vull pa tot sol per berenar: doneu-me companatge. I per tot companatge mitja dotzena de nous. [...]
114. rosegó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bocí de pa que es deixa després d'haver-lo començat a menjar. Tros petit de pa. [...]
115. crostó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Extrem d'un pa de forma allargada. Què vols? Llesca o crostó? Quan encetis el pa, dona'm el crostó. Tros de pa o de formatge en què abunda la crosta. Un crostó de roca. Peça de carn de la cuixa de bou o de vedella. [...]
116. àzim
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. pa.  [...]
117. canyissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de canyes i de cordill per a posar-hi pa, criar-hi cucs de seda, etc. Canyís 2.  [...]
118. llesca de pa torrat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
119. llesques de pa torrat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
120. pa torrat amb tomàquet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pàgines  12 / 101 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>