101.
guimbarro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, generalment el crostó. [...]
|
102.
olivar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El pa, treure butllofes en coure's. [...]
|
103.
timbarro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
|
104.
tinyol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. Llesca grossa de pa. [...]
|
105.
fleca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
|
106.
ullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
|
107.
panàtica
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
|
108.
solar 4
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar sola (a un calçat). El pa, cremar-se de la sola. [...]
|
109.
migas (guisat fet a base de pa, all i oli)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
110.
brescat 2 -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ple d'ulls o cavitats, com a vegades el pa, certs formatges, etc. [...]
|