111.
olivar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El pa, treure butllofes en coure's. [...]
|
112.
timbarro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
|
113.
tinyol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crostó de pa. Llesca grossa de pa. [...]
|
114.
fleca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn de pa. Botiga on es ven pa. [...]
|
115.
ullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
|
116.
formatge d'ovella madurat amb pa amb tomàquet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
117.
panàtica
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Provisió de pa, especialment per a una nau o una armada. [...]
ateserar
v. tr. [LC] [IMI] Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. |
118.
solar 4
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar sola (a un calçat). El pa, cremar-se de la sola. [...]
|
119.
brescat 2 -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ple d'ulls o cavitats, com a vegades el pa, certs formatges, etc. [...]
|
120.
fènyer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula. [...]
|