121.
sucada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sucar. Tros de pa, bescuit, etc., sucat en vi, xocolata, etc. [...]
|
122.
ateserar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar (un forn) posant-lo a punt de rebre el pa, els materials a coure. [...]
|
123.
llescar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer llesques. Qui llescarà el pa? llescar una panna de suro Treure'n llesques. [...]
canyissa
|
124.
companatge
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vianda que es menja amb el pa o a més del pa. No vull pa tot sol per berenar: doneu-me companatge. I per tot companatge mitja dotzena de nous. [...]
|
125.
sucamulla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
|
126.
rosegó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bocí de pa que es deixa després d'haver-lo començat a menjar. Tros petit de pa. [...]
|
127.
crostó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Extrem d'un pa de forma allargada. Què vols? Llesca o crostó? Quan encetis el pa, dona'm el crostó. Tros de pa o de formatge en què abunda la crosta. Un crostó de roca. Peça de carn de la cuixa de bou o de vedella. [...]
|
128.
canyissa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Teixit de canyes i de cordill per a posar-hi pa, criar-hi cucs de seda, etc. Canyís 2. [...]
|
129.
àzim
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. pa. [...]
|
130.
panet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça petita de pa, de forma rodona o allargada, que se sol menjar individualment. Un panet de Viena. [...]
|