11.
amollegar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. He amollegat el pa perquè era massa dur. [...]
|
12.
vergançó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vara de freixe emprada per a batre o estovar la llana o el cotó a mà. [...]
|
13.
marinar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adobar (el peix) per conservar-lo. Estovar (vianda) amb vinagre, amb vi assaonat amb espècies, etc., abans de coure-la. [...]
|
14.
emol·lient
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'estovar o d'amollir les parts inflamades. Un cataplasma emol·lient. Farines emol·lients. Substància emol·lient. [...]
emol·lient
|
15.
remollir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. Remollir el pa sec amb aigua. Remollir-se la cera amb la calor. Remollir-se un pastís amb la humitat. Remollir-se el cervell. [...]
|
16.
estovament
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'estovar o d'estovar-se; l'efecte. Operació mecànica de doblegament que es fa sobre les pells condicionades per tal que recuperin la flexibilitat natural. [...]
|
17.
macerar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar (alguna cosa) tenint-la submergida per un temps en un líquid. Posar en contacte amb un líquid (una substància vegetal o animal) per extreure'n els principis actius. Mortificar, extenuar, (el cos) amb austeritats piadoses. [...]
|
18.
saliva
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid un poc viscós, de reacció lleument alcalina, segregat per les glàndules salivals que el vessen a la boca, que serveix per a humitejar la paret mucosa i estovar els aliments i preparar-los per a la digestió. [...]
|
19.
desincrustant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que desincrusta. Compost de diversos dissolvents que actua enèrgicament per a estovar capes pictòriques, generalment grasses, a fi d'eliminar-les. Substància emprada per a dissoldre les incrustacions formades en les calderes de vapor, les conduccions d'aigua, etc. [...]
|
20.
humitejament
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
necessària per a poder-lo estovar. [...]
|