Resultats de la cerca frase exacta: 45

11. amollegar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. He amollegat el pa perquè era massa dur.  [...]
12. vergançó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vara de freixe emprada per a batre o estovar la llana o el cotó a mà. [...]
13. marinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adobar (el peix) per conservar-lo. Estovar (vianda) amb vinagre, amb vi assaonat amb espècies, etc., abans de coure-la. [...]
14. emol·lient
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
15. remollir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. Remollir el pa sec amb aigua. Remollir-se la cera amb la calor. Remollir-se un pastís amb la humitat. Remollir-se el cervell.  [...]
16. estovament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'estovar o d'estovar-se; l'efecte. Operació mecànica de doblegament que es fa sobre les pells condicionades per tal que recuperin la flexibilitat natural. [...]
17. macerar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar (alguna cosa) tenint-la submergida per un temps en un líquid. Posar en contacte amb un líquid (una substància vegetal o animal) per extreure'n els principis actius. Mortificar, extenuar, (el cos) amb austeritats piadoses. [...]
18. saliva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid un poc viscós, de reacció lleument alcalina, segregat per les glàndules salivals que el vessen a la boca, que serveix per a humitejar la paret mucosa i estovar els aliments i preparar-los per a la digestió. [...]
19. desincrustant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que desincrusta. Compost de diversos dissolvents que actua enèrgicament per a estovar capes pictòriques, generalment grasses, a fi d'eliminar-les. Substància emprada per a dissoldre les incrustacions formades en les calderes de vapor, les conduccions d'aigua, etc. [...]
20. humitejament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
necessària per a poder-lo estovar. [...]
Pàgines  2 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>