Resultats de la cerca frase exacta: 764

71. flatós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix flatositats. Un aliment flatós. Subjecte a flatositats.  [...]
72. pasteuritzar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre (un aliment) a temperatures controlades i relativament suaus per tal de destruir-ne els gèrmens patògens sensibles a la calor i millorar-ne la conservació, sense alterar les qualitats organolèptiques i nutritives. [...]
73. cèrtids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família d'ocells insectívors, de l'ordre dels passeriformes, de bec prim i encorbat, que ressegueixen els troncs dels arbres cercant aliment, a la qual pertanyen els raspinells. Individu d'aquesta família. [...]
74. desdejuni
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment lleuger que se sol prendre al matí en llevar-se. [...]
75. reparador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que repara. Justícia reparadora. Un aliment reparador. Un descans reparador. [...]
76. revalenta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment format amb diverses farines, principalment amb farina de llentia. [...]
77. intendència
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Càrrec, funció, jurisdicció, d'intendent. Oficina de l'intendent. Cos de les forces armades encarregat de l'administració de cabals i avituallaments, així com del proveïment d'aliment, vestit i material a les tropes. [...]
78. ènema
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparació líquida injectada en el recte com a remei o aliment.  [...]
79. bromato-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
80. emborratxar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amarar (un aliment) amb vi, licor, etc. Emborratxar un pastís. Pintar d'uns colors forts i vius que alteren l'harmonia de la composició. Barrejar els colors (d'una roba) en rentar-la. Emborratxar-se un vestit.  [...]
Pàgines  8 / 77 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>