81.
amelar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esdevenir dolç com la mel. [...]
|
82.
fructosa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cetohexosa que es dona en estat lliure, juntament amb la glucosa i la sacarosa, en la fruita i la mel, i combinada en alguns oligosacàrids. [...]
|
83.
sobrassada amb formatge brie i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
84.
taronja cremada amb mel i nous
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
85.
albúrnia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alfàbia petita de terrissa per a mel, confitura, etc. Barral per a dur vi o aiguardent. Bidó de llauna per a traginar-hi oli o altres líquids. [...]
|
86.
praliné
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons. [...]
|
87.
flavescent
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un color com de mel. [...]
|
88.
mel·lífer -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que porta o té mel. Insectes mel·lífers. [...]
|
89.
mel·liflu -íflua
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que destil·la mel. Una veu mel·líflua. Eloqüència mel·líflua. [...]
|
90.
llom de bacallà gratinat amb allioli suau de mel, tomàquet triturat, escalunyes glacejades i puré de moniato
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|