111.
mesclum amb llamàntol i vinagreta de mel especiada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
112.
desopercular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Retirar els opercles (de les bresques) a fi de poder-ne extreure la mel. [...]
|
113.
apicultura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cria d'abelles per a aprofitar-ne els productes, especialment la mel i la cera. [...]
|
114.
melrosat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mel batuda amb aigua de roses i bullida fins a adquirir consistència de xarop. [...]
|
115.
endolcir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
|
116.
brescar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure part de la mel (del buc de les abelles). Les abelles, fabricar la bresca. [...]
|
117.
dolçor
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de dolç. La dolçor de la mel. La dolçor d'aquella veu, d'aquell so. [...]
|
118.
torrada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
|
119.
libar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vessar (vi, mel, llet o altre líquid), a terra o sobre la víctima d'un sacrifici en honor a una divinitat. Beure un petit glop (de vi, de licor, etc.). Xuclar suaument (el suc d'una cosa). Un insecte, xuclar (el nèctar de les flors). [...]
libar
|
120.
almívar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuita de sucre, mel o melassa dissolts en aigua fins a prendre consistència de xarop. Prunes en almívar. [...]
|