161.
pastós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que forma com una pasta, semblant a la pasta per la seva consistència tova, agafatosa, suau. Una substància pastosa. [...]
|
162.
bastela (pasta de full farcida de colomí, ametlles i espècies, empolsada de sucre i canyella)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
163.
pastat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Barreja de dues o més coses formant una pasta, una massa compacta. [...]
|
164.
injecció de pasta de tefló de la trompa d'Eustaqui
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
165.
pasterada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta que es fa d'un cop a la pastera. Pasta mal aplicada. Porció de calç i d'arena que es pasta d'una vegada. Combinació, preparació, etc., no reeixida. Qui vols que se la mengi, aquesta pasterada? [...]
|
166.
caneló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rotlle de pasta de farina farcit, cobert de salsa i gratinat. Rectangle de pasta de farina per a fer un caneló. [...]
|
167.
tortell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de pasta fullada o una altra pasta, en forma de cèrcol, amb pinyons i fruita confitada o farcit de nata, de massapà, de cabell d'àngel, de crema, etc. En heràld., borlet que envolta el cap de moro. [...]
|
168.
pastador 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on es pasta. [...]
|
169.
crespell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol prim de pasta dolça. [...]
|
170.
amanida de pasta amb salsa rosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|