61.
fartís -issa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt amic de menjar una determinada menja. És un canari molt fartís de gra. [...]
|
62.
pantagruèlic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt gran, s'aplica a la gana. Molt abundant, s'aplica a un àpat. [...]
|
63.
adelerar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Apressar-se molt, obrar amb deler. El pretendent que més s'adelera per casar-se amb Penèlope. [...]
|
64.
afanyós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que exigeix un esforç penós, que costa molt de treball. És una feina molt afanyosa. [...]
|
65.
elet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona molt eixerida, que la sap molt llarga. Quin elet n'hi ha, d'aquell! [...]
|
66.
pronunciat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fortament marcat, que es nota molt. Té els músculs ben pronunciats. Una olor molt pronunciada. [...]
|
67.
sumptuós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que és d'una gran magnificència, molt luxós, molt ric. Una sala sumptuosa. Una festa sumptuosa. [...]
|
68.
ubèrrim -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt fèrtil. Una vall ubèrrima. Molt abundant. La collita de raïm d'aquest any és ubèrrima. [...]
|
69.
sobrecongelar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Congelar molt ràpidament (certs aliments) a temperatura molt baixa perquè es conservin durant un període de temps. [...]
|
70.
antiquíssim -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt antic. [...]
|