Resultats de la cerca frase exacta: 43

1. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
2. bunyol
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 gastr [massa fregida] buñuelo. 2 fig [cosa mal feta] buñuelo, churro. 3 bunyol de mar zool [Microcosmus sp] ascidia. 4 bunyol de vent gastr buñuelo de viento. 5 com bunyol dins mel [oportunament] [como] caído (o llovido) del cielo, como anillo al dedo. Em vens com bunyol dins mel, me vienes [...]
3. bunyol
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 crespell, mena de bunyol prim, dolç. dauradella, bunyol de carn i ou, típic de Menorca Cp. croqueta 2 Fig. pastitxo. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
4. el cognom Bunyol (Buñol) / forma normativa dels cognoms
Font Fitxes de l'Optimot
La forma normativa d'aquest cognom és Bunyol. La variant prenormativa Buñol no s'adequa a la normativa ortogràfica vigent, establerta per l'Institut d'Estudis Catalans. [...]
5. crespell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol prim de pasta dolça. [...]
6. abunyolat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la forma i l'esponjositat d'un bunyol. [...]
7. xurro 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
8. encasada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol gros de crosta endurida, de pasta fina i molt dolça, i amb crema a dins, propi de Barcelona. [...]
9. dauradella
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Falguera de mida petita, de fulles pinnatífides de lòbuls curts i arrodonits i esporangis coberts per esquames que semblen daurades, emprada antigament com a medicinal (Ceterach officinarum). Bunyol fet amb carn picada pastada amb ous, sucre i mantega, típic de Menorca.  [...]
10. Es pot dir brunyol en català? / brunyols o bunyols?
Font Fitxes de l'Optimot
La forma general per denominar la massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard és bunyol.  En alguns parlars, també hi ha la forma [...]
Pàgines  1 / 5 
Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>