Resultats de la cerca bàsica: 588

111. iridàcies
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de plantes monocotiledònies, que inclou nombroses herbes, la majoria bulboses o rizomatoses, de fulles estretes, flors amb sis tèpals acolorits, de formes molt diverses, tres estams i ovari generalment ínfer, esteses per tot el món, a la qual pertanyen el lliri blau [...]
112. rebaixadures
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tires molt fines de pell que els blanquers obtenen com a rebuig en sotmetre les pells o els cuirs al rebaixatge. [...]
113. aixadell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
114. paté
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. [...]
115. finoúgric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent al finoúgric. Grup de llengües de la família uraliana entre les quals hi ha el finès i l'hongarès. [...]
116. acordillament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Defecte inicial d'una pintura aplicada amb brotxa, caracteritzat per l'aparició de fines estries rectilínies i paral·leles deixades pels pèls del pinzell. [...]
117. foliació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de treure les fulles un vegetal. Acció de foliar; l'efecte. Exfoliació . Estructura de les roques metamòrfiques produïda per l'agregació dels minerals constituents en bandes fines, llentilles, fulls, etc., que destaquen les unes de les altres per la mineralogia [...]
118. salmó salvatge marinat amb herbes anisades i sal de Maldon
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
119. estriació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt d'estries molt fines desenvolupades a la cara d'un cristall, d'un pla de clivatge o a la superfície d'una roca. [...]
120. civet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn marinada, generalment de caça, preparat amb vi negre, cebes, herbes aromàtiques i la sang del mateix animal. Civet de llebre. [...]
Pàgines  12 / 59 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>