21.
vacherin [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
|
22.
ungüent populeó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Compost de gemmes d'avet, fulles de cascall i de belladona, i mantega. Usat antigament com a calmant. [...]
|
23.
avetar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Bosc perennifoli, normalment dens i alt, on domina l'avet, propi dels vessants ombrívols de l'estatge montà superior i de l'estatge subalpí inferior. [...]
|
24.
ungüent de tabac
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Compost amb fulles fresques de tabac, cera, pega grega, oli i trementina d'avet. [...]
|
25.
essència de trementina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Essència que s'obté per destil·lació de l'oleoresina derivada de diverses espècies de pins; conté una mescla de monoterpens (entre els quals el pinè), i és emprada per via tòpica com a contrairritant i rubefaent, i per via oral com a anticatarral, diürètic, hemostàtic, estimulant, antisèptic i anti [...]
|
26.
vacherin [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
|
27.
pega blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Resina aromàtica extreta de l'avet oriünd de Noruega Abies excelsa, emprada com a emol·lient o en emplastres. [...]
|
28.
vesc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Subarbust dioic hemiparàsit (Viscum album), de la família de les lorantàcies, que viu a les branques d'alguns arbres com el pi, l'avet, etc. Per la inosita, la colina i l'acetilcolina que conté, sembla que actua com a hipotensor. També ha estat emprat com a oxitòcic, emmenagog i estimulant [...]
|
29.
pícea
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
30.
pi d'Oregon
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Fusta d'avet de Douglas, rica en resina, lleugerament dura i resistent, amb molt cor, de color vermellós fosc, i poca albeca, de color clar que amb el temps agafa també un to vermellós. [...]
|