Resultats de la cerca frase exacta: 31

Diccionaris terminològics
21. vacherin [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
22. ungüent populeó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost de gemmes d'avet, fulles de cascall i de belladona, i mantega. Usat antigament com a calmant. [...]
23. avetar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Bosc perennifoli, normalment dens i alt, on domina l'avet, propi dels vessants ombrívols de l'estatge montà superior i de l'estatge subalpí inferior. [...]
24. ungüent de tabac
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost amb fulles fresques de tabac, cera, pega grega, oli i trementina d'avet. [...]
25. essència de trementina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Essència que s'obté per destil·lació de l'oleoresina derivada de diverses espècies de pins; conté una mescla de monoterpens (entre els quals el pinè), i és emprada per via tòpica com a contrairritant i rubefaent, i per via oral com a anticatarral, diürètic, hemostàtic, estimulant, antisèptic i anti [...]
26. vacherin [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
27. pega blanca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
28. vesc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Subarbust dioic hemiparàsit (Viscum album), de la família de les lorantàcies, que viu a les branques d'alguns arbres com el pi, l'avet, etc. Per la inosita, la colina i l'acetilcolina que conté, sembla que actua com a hipotensor. També ha estat emprat com a oxitòcic, emmenagog i estimulant [...]
29. pícea
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
 [...]
30. pi d'Oregon
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta d'avet de Douglas, rica en resina, lleugerament dura i resistent, amb molt cor, de color vermellós fosc, i poca albeca, de color clar que amb el temps agafa també un to vermellós. [...]
Pàgines  3 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>