1.
cirera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fruit del cirerer (Prunus avium), arrodonit, de color vermell fosc, dolç o amarg i comestible. Els peduncles de les cireres han estat emprats en decocció com a diürètic. [...]
|
2.
cirera picota
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cirera de consistència carnosa i poca adherència al pinyol que es cull sense peduncle. [...]
|
3.
pebrot cirera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pebrot de mida petita, forma esfèrica i color vermell, de gust dolç i una mica picant, que es consumeix sovint en conserva. [...]
|
4.
cirera d'arboç
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fruit de l'arboç (Arbutus unedo), arrodonit, de superfície granelluda, vermell a la maturitat i comestible. Han estat emprades, fresques o preparades com a melmelada o confitura, com a diürètic. [...]
|
5.
xarop de cirera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Barreja de suc de cireres, sacarosa, alcohol i aigua; usada com a correctiu. [...]
|
6.
al·lèrgia a la cirera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
7.
vieira amb cava, cirera i kirsch
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
8.
umeboshi [ja]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pruna salada vermella típica del Japó, de la mida d'una cirera, que es menja seca i marinada. [...]
|
9.
guinda
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fruit comestible en drupa del guinder, semblant a una cirera, globulós, groc, negre o vermell fosc, de gust agredolç. [...]
|
10.
dakar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastís fet amb pa de pessic farcit de trufa, recobert de trufa amb fideus de xocolata al damunt, i decorat amb una roseta de trufa i una cirera confitada al capdamunt. [...]
|