1.
aliment ecològic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment procedent de l'agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, o bé constituït per ingredients que en procedeixen, per a l'elaboració del qual només es permeten determinats additius alimentaris artificials. [...]
|
2.
aliment enriquit
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment al qual s'han afegit determinades substàncies nutritives que n'eleven el valor alimentós. [...]
|
3.
aliment funcional
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment en estat natural o modificat al qual, a banda de les seves funcions nutritives essencials, s'atribueix un efecte beneficiós per a l'organisme o de prevenció de determinades malalties cròniques perquè té dosis significatives de determinades substàncies. [...]
|
4.
aliment protector
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment que, per la seva riquesa en substàncies nutritives essencials (vitamines o minerals), és especialment útil per a la salut i el desenvolupament físic. [...]
|
5.
aliment transgènic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Aliment modificat genèticament procedent d'un organisme transgènic, o que inclou en la seva composició un aliment procedent d'un organisme transgènic o algun derivat d'un organisme transgènic. [...]
|
6.
aliment modificat genèticament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Aliment procedent d'un organisme modificat genèticament, o que inclou en la seva composició un aliment procedent d'un organisme modificat genèticament o algun derivat d'un organisme modificat genèticament. [...]
|
7.
aliment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
8.
aliment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Substància que proporciona als éssers vius energia, primeres matèries per a sintetitzar la matèria viva i els composts químics indispensables per al bon funcionament o regulació dels mecanismes vitals. [...]
|
9.
aliment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Producte alimentari original, elaborat o transformat que es destina al consum, el qual té valor nutritiu i proporciona energia, substàncies formadores de les estructures de l'organisme i micronutrients indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals. [...]
|
10.
aliment
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Producte natural o elaborat que proporciona a l'organisme l'energia, les primeres matèries i els compostos químics necessaris per al bon funcionament dels mecanismes vitals. [...]
|