1.
formatge de raclet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric, originari del cantó suís de Valais. [...]
|
2.
formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
3.
formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. [...]
|
4.
fer formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Transformar la llet en formatge. [...]
|
5.
formatge àcid
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
6.
formatge artesà
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge elaborat per un mestre artesà a partir de la llet procedent de bestiar de l'explotació pròpia o bé d'altres explotacions del municipi mateix o de municipis veïns i en què està limitada la utilització de diferents additius i ingredients. [...]
|
7.
formatge blanquet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de cabra, de forma discoidal i sense crosta, que té un gust entre dolç i àcid, poc salat i gomós, gras i aromàtic, originari del País Valencià. [...]
|
8.
formatge blau
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge de pasta tova, malaxada, que presenta vetes de floridura de color blau o verd. [...]
|
9.
formatge cremós
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc fet amb llet sencera i nata, de color blanc trencat a groc pàl·lid, sense crosta, amb una textura que el fa idoni per ser untat en una superfície. [...]
|
10.
formatge ecològic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge que s'elabora a partir de llet procedent de la ramaderia ecològica i en el procés de producció del qual no han intervingut elements ni mètodes que en modifiquin les propietats. [...]
|