191.
excisió de gruix total d'una lesió major de la parpella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
192.
macroesclereida
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Esclereida major de 20 µm. [...]
|
193.
hora punta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Comunicació. Audiovisuals
Franja horària de major audiència d'un suport televisiu o radiofònic. [...]
|
194.
cat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Aparell consistent en un sol pal al qual va envergada la vela major. [...]
|
195.
paper de marquilla
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Paper de tina de mida intermèdia entre el paper de marca i el paper de marca major. [...]
|
196.
quadrantectomia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Excisió d'un quadrant de teixit glandular mamari, inclosa part de la pell suprajacent i part de l'aponeurosi del pectoral major. [...]
|
197.
sistema immunitari innat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Sistema immunitari propi de la major part d'organismes vius que és el primer a actuar quan l'organisme entra en contacte amb patrons moleculars comuns a molts patògens. [...]
|
198.
a l'engròs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Relatiu a l'adquisició en grans quantitats de mercaderies o drets de servei als productors o prestadors per a revendre'ls als minoristes. [...]
|
199.
reintegracionisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
Corrent lingüístic que considera que el gallec i el portuguès són varietats d'una mateixa llengua i que la codificació del gallec s'ha de fer, en major o menor grau, procurant la convergència amb la del portuguès. [...]
|
200.
pastisset de lluna
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastisset dolç de forma rodona o quadrada, farcit de pasta de llavors de lotus o de mongetes vermelles, sovint amb un rovell d'ou d'ànec en salaó sencer al centre i decorat a la part superior amb sinogrames i motius diversos en relleu, que es consumeix tradicionalment a la Xina durant la Festa de [...]
|