11.
activitat alfa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Ritme essencial del cervell humà en l'individu despert, en repòs, relaxat i amb els ulls tancats. Compost per ones de freqüència de 10 cicles per segon que apareixen a les àrees occipitoparietotemporals i es disposen en forma de fus a l'electroencefalograma. Desapareix en el son i s'interromp si l' [...]
|
12.
activitat alternada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
[...]
|
13.
activitat arbitral
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Dret
Activitat administrativa que consisteix a decidir entre pretensions contràries de particulars sobre drets privats o administratius. [...]
|
14.
activitat avaluable
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
[...]
|
15.
activitat catalítica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Increment de la velocitat de reacció causat per un catalitzador. [...]
|
16.
activitat classificada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Activitat que es considera molesta, insalubre, nociva o perillosa en l'atorgament de la llicència municipal d'activitat. [...]
|
17.
activitat competitiva
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
[...]
|
18.
activitat comunicativa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Activitat educativa que un professor fa fer als alumnes a classe o a fora, amb l'objectiu de fomentar la interacció, la comprensió, l'expressió i la transmissió de coneixements, mitjançant la participació activa en situacions de comunicació autèntica o simulada. [...]
|
19.
activitat detectable
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
[...]
|
20.
activitat diastàtica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mesura de la capacitat de producció de sucres, per una farina, per l'acció dels enzims (diastases) sobre el midó. Aquesta capacitat és interessant per a la panificació, puix que el sucre és el suport del creixement del llevat. Hom l'acostuma a mesurar com a maltosa produïda, utilitzant l'amilògraf. [...]
|