91.
gorgonzola
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge blau fet amb llet de vaca, de crosta vermellosa i flonja, i de pasta tova i mantegosa, amb floridures de color verdós, d'olor i gust forts. [...]
|
92.
gruyère [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada cuita, ferma i compacta, amb alguns ulls molt petits, de gust fort afruitat, originari de la comarca suïssa de Gruyère. [...]
|
93.
bergkäse [de]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps. [...]
|
94.
cantal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma i crosta grisosa, amb gust més o menys suau segons el punt de maduració, originari de la ciutat occitana de Cantal. [...]
|
95.
escuar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Llevar la cua a una vaca, una ovella o un porc per qüestions de maneig i sanitat, o a un gos perquè s'ajusti als estàndards de la seva raça. [...]
|
96.
hipofisina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Extret fluid del lòbul posterior de la hipòfisi de vaca, que conté oxitocina i vasopressina; té la propietat de fer contreure les fibres musculars llises, és vasopressora, hiperglucemiant i antidiürètica. [...]
|
97.
maribo
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, madurat durant un període de tres a cinc setmanes i amb gust fort, originari de la ciutat danesa de Maribo. [...]
|
98.
brie [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i cremosa, amb la crosta florida, gust intens i generalment presentat amb forma de disc, originari de la regió francesa de Brie. [...]
|
99.
caciocavallo [it]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d'Itàlia. [...]
|
100.
danablú
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge blau fet amb llet de vaca, de pasta blanca untuosa, amb vetes de floridura verdes, de gust una mica picant i amb un 45% de matèria grassa, originari de Dinamarca. [...]
|