Resultats de la cerca frase exacta: 49

Diccionaris terminològics
21. podofil·lí
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Resina del podofil, extreta de l'arrel i el rizoma. Constitueix el seu principi actiu. Té un sabor acre i amarg; és laxant i colagog a dosi petita, però dràstic i emmenagog a dosi superior. [...]
22. p-lactofenetida
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost derivat de la fenetidina i de l'àcid làctic, de fórmula C11H15NO3, amarg, cristal·lí, molt soluble en aigua freda, emprat com a analgèsic i antipirètic. [...]
23. prunina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Glucòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. [...]
24. cogombre tropical
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit del cogombre tropical, allargat i verrucós, verd i amb llavors blanques quan és immadur i groc o ataronjat i amb llavors vermelles quan és madur, de gust amarg, que s'utilitza en cuina i amb finalitats terapèutiques. [...]
25. lupulina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi amarg extret del llúpol, compost de substàncies diverses, matèries resinoses i un oli essencial. [...]
26. tanacetina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
27. dipiridamol
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
2,6-bis(dietanolamina)-4,8-dipiperidinpirimido[5,4-d]pirimidina, sòlid cristal·lí groc, de gust amarg, que es fon a 163°C. Inhibeix l'agregabilitat plaquetària i també actua sobre les artèries produint vasodilatació. En medicina és emprat en la insuficiència coronària. [...]
28. podridura amarga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció, produïda per fongs, que comunica un gust amarg a la fruita, especialment a les pomes i peres. [...]
29. tintura de nou vòmica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparat de nou vòmica polvoritzada en parts iguals d'alcohol, àcid clorhídric i aigua; és emprat com a amarg. [...]
30. llupolització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Acció d'afegir llúpol durant l'ebullició del most en l'elaboració de la cervesa per donar-li el sabor amarg característic. [...]
Pàgines  3 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>