51.
mozzarella [it]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc típic de la cuina italiana, elaborat originàriament amb llet de la femella del búfal i actualment també amb llet de vaca, de pasta tendra, blanca i compacta, de sabor dolç i lleugerament acidulat, que es conserva amb el propi sèrum i es presenta en forma de bola. [...]
|
52.
agar amb sang i cervell i cor
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Medi de cultiu de microorganismes que conté agar, sang i infusions de cervell de vedella i cor de vaca. [...]
|
53.
pròvola
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta fresca semidura, presentat amb forma esfèrica o oblonga, originari de la zona meridional d'Itàlia. [...]
|
54.
kaixkaval
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o d'ovella, de pasta dura, textura granulosa i gust suau quan és jove, i fort i picant quan és vell, originari de Bulgària. [...]
|
55.
provolone
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta premsada dura i amb gust de vegades una mica picant, que se sol presentar en peces grosses de forma esfèrica o oblonga, originari d'Itàlia. [...]
|
56.
vedell | vedella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Cria de la vaca, de menys d'un any. [...]
|
57.
eixugar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Escórrer totalment la llet a una vaca, una cabra, una ovella. [...]
|
58.
wakametawe
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Got de terrissa en forma de vaca, propi de la cultura maputxe. [...]
|
59.
pichi wakametawe
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Metawe petit de terrissa en forma en vaca, propi de la cultura maputxe. [...]
|
60.
chaource [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova i amb la pell florida. [...]
|