131.
maduració de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Operació prèvia a la coagulació que consisteix a afegir ferments a la llet amb l'objectiu d'acidificar-la i ajudar a la coagulació i la posterior maduració del formatge. [...]
|
132.
oòspora de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
(Geothichum candidum) Espècie aïllada a la superfície de la llet i de productes lactis. [...]
|
133.
pebràs de llet rosada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
134.
preparació de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Conjunt d'accions realitzades sobre la llet abans de la coagulació. [...]
|
135.
pujada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fenomen que indica l'inici de la producció de llet en una dona en puerperi i es manifesta per mitjà de trastorns més o menys intensos. [...]
|
136.
pujada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Conjunt de trastorns més o menys intensos, acompanyats de febre, que es poden presentar en les parteres en el moment que comença la secreció làctia. [...]
|
137.
pujada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
138.
reculada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fet de disminuir o de desaparèixer la llet d'una dona que alleta, sia per efecte d'un disgust, sia per debilitat o per altra causa. [...]
|
139.
reculada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Disminució de la producció de llet d'una femella lletera, abans de l'eixugada. [...]
|
140.
reculada de la llet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Disminució i aturada de la producció de llet en una dona que fa alletament. [...]
|