1.
pellofa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Beguda alcohòlica elaborada a partir de la mescla de gin Xoriguer, pell de llimona i un raig de sifó, que la gent acostuma a beure durant les festes. [...]
|
2.
pellofa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Peça amb forma de moneda encunyada entre els segles XIV i XIX, normalment de llautó i gravada per una sola cara, utilitzada en ambients eclesiàstics. [...]
|
3.
pellofa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Botànica
Pel·lícula fina de color bru que envolta la llavor de la nou. [...]
|
4.
brisa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Residu sòlid que resta del raïm després d'ésser trepitjat o premsat, constituït per la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol. [...]
|
5.
brisa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Subproducte alimentós sòlid obtingut a partir del raïm premsat, constituït per la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol, que se subministra als remugants adults. [...]
|
6.
fúrfur
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Petita làmina epidèrmica que es desprèn en forma d'escata o pellofa. [...]
|
7.
fúrfur
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Làmina epidèrmica, petita, de color grisós, que es desprèn en forma d'escata o pellofa. [...]
|
8.
beri-beri
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Malaltia per carència de vitamina B1, causada pel consum exclusiu d'arròs sense pellofa i testa i caracteritzada bàsicament per trastorns nerviosos. [...]
|
9.
decorticació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Operació mecànica que consisteix a separar el gra o els fruits de la seva pellofa o de la seva pell per a millorar-ne el valor nutricional. [...]
|
10.
cilindre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Subproducte alimentós obtingut a partir de la pellofa de l'arròs molta, que se subministra al bestiar porcí adult en forma de farina barrejada amb el pinso. [...]
|