71.
pastós -osa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit de la veu plena i suau alhora. [...]
|
72.
formatge de Burgos
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc fet amb llet d'ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i gust suau, amb un 40% de matèria grassa. [...]
|
73.
formatge de tupí
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet originàriament amb llet d'ovella, amb addició d'anís o d'un altre licor durant la fermentació, de pasta cremosa, untuosa i suau, olor forta i gust picant. [...]
|
74.
hexà
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Alcà de cadena lineal de 6 àtoms de carboni, que es presenta com un líquid volàtil incolor i d'olor suau, inflamable i té un punt d'ebullició de 69 ºC. [...]
|
75.
santnectari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari. [...]
|
76.
confecció de senet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Laxant suau que conté senet i d'altres ingredients. [...]
|
77.
murmuri
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Soroll repetitiu i suau d'origen cardíac o vascular. [...]
|
78.
burrata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge de pasta filada, fet amb llet de vaca, de textura cremosa i suau, amb forma de farcell, la capa exterior del qual és mozzarella, originari de la regió italiana de Pulla. [...]
|
79.
mató
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc, produït amb llet de cabra i coagulat amb herbacol, sense salar ni fermentar, suau, de color blanc brillant, molt dolcenc, gras al paladar i amb tocs amargants de l'herbacol. [...]
|
80.
mató
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc, fet amb llet de cabra i coagulat amb herbacol, sense salar ni fermentar, suau, de color blanc brillant, molt dolcenc, gras al paladar i amb tocs amargants de l'herbacol. [...]
|