1.
denominació d'origen
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Àrea geogràfica amb uns trets geomorfològics i climàtics característics i amb una tradició vitivinícola consolidada, que presenta tradicions de cultiu i d'elaboració de vi pròpies distingibles de les altres regions i que es reconeguda legalment per protegir el vi que s'hi elabora. [...]
|
2.
varietat autoritzada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Varietat de raïm reconeguda com a legalment vàlida per a produir vins d'una determinada DO. [...]
|
3.
malvar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Varietat de raïm abundant a Madrid, Guadalajara i Toledo, considerada la varietat principal de la DO Vinos de Madrid. [...]
|
4.
esporguinyar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
5.
contraetiqueta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Document de garantia que els consells reguladors de les DO o alguns cellers de qualitat col·loquen a la part oposada a la de l'etiqueta per a oferir al consumidor informació sobre l'origen del vi, la varietat, el sistema d'elaboració i de criança, etc. [...]
|