151.
freqüència intermèdia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
1. Freqüència o banda de freqüències del senyal de sortida d'un ^convertidor de freqüència^, igual a la diferència entre la freqüència o banda de freqüències del senyal d'entrada i la de l'oscil·lador local. 2. Senyal de freqüència intermèdia. [...]
|
152.
curació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Tècnica de conservació d'aliments que consisteix a preparar-los mitjançant fum, sal o additius i posteriorment a assecar-los, a fi que adquireixin unes propietats organolèptiques determinades. [...]
|
153.
llista d'adreces d'interès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
Conjunt d'adreces de pàgines web que un internauta visita i desa en la memòria del navegador a fi de poder accedir-hi fàcilment en ocasions posteriors. [...]
|
154.
reentelatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Acció d'adherir una tela nova a la part posterior de la tela original d'una pintura, durant el procés de restauració, a fi de reforçar-la. [...]
|
155.
alliberament pulsatiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Alliberament modificat en què la forma farmacèutica deixa anar els principis actius a intervals predeterminats, a fi que se'n mantingui una quantitat concreta a l'organisme. [...]
|
156.
cocció
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Tercera fase de la cervesificació, posterior a la maceració, que consisteix a sotmetre el most durant un temps determinat a una temperatura elevada, a fi d'esterilitzar-lo. [...]
|
157.
curar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Sotmetre un aliment a l'acció del fum, la sal o altres additius i posteriorment assecar-lo, a fi que es conservi i adquireixi unes propietats organolèptiques determinades. [...]
|
158.
empaquetador
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
Programa que emmagatzema dades en una memòria o en un altre suport, suprimint-ne els caràcters repetitius o fent-hi les modificacions necessàries a fi que ocupin menys espai. [...]
|
159.
evitació del risc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Mesura de tractament del risc consistent a no participar en una activitat o a retirar-se'n a fi d'eludir un risc determinat i les seves conseqüències. [...]
|
160.
maceració
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament de vi o algun licor i de sucre on es deixa reposar fruita a fi que s'estovi i agafi un sabor especial. [...]
|