141.
guant del primera base
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Guant, generalment format per una beina per al polze i una altra per a la resta de dits, amb el qual el primera base es cobreix la mà amb què agafa la pilota. [...]
|
142.
implantar-se
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Fixar-se, un oòcit fecundat, en l'endometri. [...]
|
143.
malcoha de Raffles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Taxonomia: Cuculiformes > Cucúlids > Rhinortha [...]
|
144.
merlet major bessó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Taxonomia: Hespèrids > Pyrgus [...]
|
145.
nínox fosc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Taxonomia: Estrigiformes > Estrígids> Ninox [...]
|
146.
verdeta d'ull ros
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Zoologia
Taxonomia: Licènids > Callophrys [...]
|
147.
cartutx d'anestèsia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Ampul·la cilíndrica que conté una solució anestèsica local i que s'insereix directament dins la xeringa amb què s'administra el producte al pacient. [...]
|
148.
passejador
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Joguina amb rodes que serveix perquè les criatures que encara no caminen amb seguretat s'hi agafin o s'hi asseguin per a desplaçar-se. [...]
|
149.
ELISA en sandvitx
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
ELISA en què s'utilitzen dos anticossos per a detectar un antigen, el primer dels quals s'uneix al suport sòlid, mentre que el segon, marcat directament amb l'enzim, reacciona amb l'antigen després que aquest s'hagi acoblat amb el primer anticòs. [...]
|
150.
porc lacat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat de carn de porc típic de la cuina xinesa que s'elabora rostint en un forn tires de carn, tradicionalment enfilades en un ast, que prèviament s'han untat amb una barreja de mel, espècies, tofu i salses diverses, i s'han deixat assecar. [...]
|