151.
epigrama
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Filet fi de la carn més delicada del xai i d'alguns ocells. [...]
|
152.
flexivegetarianisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari bàsicament vegetarià que inclou el consum esporàdic de carn i peix. [...]
|
153.
tagín
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Estofat, generalment de carn o peix amb verdures, típic del nord d'Àfrica. [...]
|
154.
tonyina del nord
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Nom comercial amb què es coneix la conserva elaborada amb carn de bacora. [...]
|
155.
auxiliar de cuina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Persona que fa tasques de suport a la cuina d'un restaurant, com ara netejar els estris i la maquinària de la cuina, netejar i tallar verdures i determinats tipus de carn, peix i marisc, ajudar a fer plats senzills, etc. [...]
|
156.
xopsuei
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en una barreja saltada de soia germinada, bolets, bambú, verdures diverses tallades a la juliana i trossets de carn, o, de vegades, trossets de marisc, que se sol servir amb arròs i salsa de soia. [...]
|
157.
farcellet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta alimentària en forma de farcell petit farcida habitualment de carn o de verdura. [...]
|
158.
paté
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta cuita feta de fetge i una barreja de carn, menuts i greix, a la qual s'afegeixen ingredients diversos per a lligar-la, com ara ous, i per fer-la untuosa, com ara llet o brou, juntament amb altres condiments, espècies i substàncies aromàtiques. [...]
|
159.
marinar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Deixar reposar una vianda, generalment carn o peix, en una marinada durant un cert temps. [...]
|
160.
cresta xinesa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de cresta, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida amb una barreja de carn, generalment de porc, i verdura, que es consumeix bullida, al vapor o fregida i generalment acompanyada de salsa de soia. [...]
|