1.
només per a adults
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Dit de l'establiment turístic on no està admesa la presència de menors, generalment per a evitar el soroll o les molèsties que es considera que poden causar els infants. [...]
|
2.
apte -a per a celíacs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Dit d'un aliment que no conté gluten o un plat elaborat amb aliments que no contenen gluten i que, per tant, pot ser consumit per persones afectades de celiaquia. [...]
|
3.
només per a adults
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Dit de l'establiment turístic exclusiu per a persones majors de divuit anys. [...]
|
4.
per emportar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Dit de l'aliment o la beguda que se serveix expressament per poder ser consumit fora de l'establiment on es ven. [...]
|
5.
transport per carretera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Transport que es duu a terme amb un vehicle per carretera. [...]
|
6.
aprofitament per torns
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Modalitat d'allotjament en què una persona adquireix el dret d'ús exclusiu d'un allotjament durant un nombre de setmanes cada any, generalment d'una a tres. [...]
|
7.
ingrés per habitació disponible
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Ràtio que s'utilitza per a mesurar el rendiment d'un establiment en un període determinat i que s'obté de dividir els ingressos totals per allotjament entre el nombre d'habitacions disponibles. [...]
|
8.
indemnització per embarcament denegat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Compensació econòmica a què pot tenir dret un passatger amb reserva confirmada en un vol a qui s'ha negat l'embarcament per una situació de sobrereserva. [...]
|
9.
posada a punt
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Operació o conjunt d'operacions per a preparar els estris, la maquinària, el mobiliari, etc., necessaris per als serveis de cuina, menjador, bar o cafeteria d'un establiment hoteler. [...]
|
10.
vacances a casa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Vacances que es passen a casa o en destinacions properes per qüestions econòmiques o de prevenció de riscos diversos. [...]
|