11.
patogen -ògena
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit del microorganisme susceptible de causar una malaltia o alteracions més o menys greus a un organisme. [...]
|
12.
patogen -ògena
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
13.
patogen -ògena
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit del microorganisme susceptible de causar una malaltia o alteracions més o menys greus a un organisme. [...]
|
14.
patogen -ògena
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
15.
patogen -ògena
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dit del microorganisme susceptible de causar una malaltia o alteracions més o menys greus a un organisme. [...]
|
16.
toxiinfecció alimentària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és un microorganisme patogen, una toxina o bé una substància química tòxica. [...]
|
17.
específic -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Dit de la immunitat o la memòria immunitària que donen una resposta ajustada al patogen o l'estímul patogen concrets amb què l'organisme entra en contacte. [...]
|
18.
memòria immunitària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Capacitat desenvolupada pel sistema immunitari d'un organisme de respondre amb més rapidesa i eficàcia que el primer cop a un contacte posterior amb el mateix antigen o estímul patogen, o amb d'altres de similars. [...]
|
19.
evasió immunitària
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Acció d'un agent patogen d'eludir o inhibir la resposta immunitària d'un organisme envaït. [...]
|
20.
contaminació creuada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Contaminació que es produeix quan es transfereix involuntàriament d'un aliment a un altre un microorganisme patogen o una altra substància aliena, sigui per contacte directe o indirecte. [...]
|