1.
sambal (tina)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
El sambal (tina) és lingüísticament molt proper al bolinao i botolan. Hi ha autors que utilitzen el terme sambal per refererir-se col·letivament a aquestes tres llengües, les quals s'inclouen dins el grup sambàlic. La classificació del grup sambàlic presenta certs dubtes. Les llengües d [...]
|
2.
tina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Recipient on el most fermenta. [...]
|
3.
tina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Recipient gran, normalment amb la base plana i el cos arrodonit, amb nanses, emprat per a emmagatzemar aigua. [...]
|
4.
paper de tina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
5.
peu de tina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Quantitat de most amb ferments separada de la part principal, que es fa servir per a començar la fermentació. [...]
|
6.
tina de fermentació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
7.
tina de fermentació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
8.
tina de formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Tina, normalment rodona i d'acer on es forma i es trosseja el formatge en gra. [...]
|
9.
tina de maduració
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
10.
tina de refrigeració
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Tina plena d'aigua on s'introdueixen llaunes de nata perquè es refredin fins a assolir la temperatura de l'aigua i alhora evitar que es congelin en climes més freds. [...]
|