11.
plomar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Llevar les plomes d'una au. [...]
|
12.
aturada a boxs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Acció d'un pilot d'aturar el vehicle en el box del seu equip en el transcurs d'una cursa perquè els mecànics omplin el dipòsit de carburant, canviïn els pneumàtics o efectuïn un ajust o una reparació. [...]
|
13.
far de xenó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Far de descàrrega d'alta intensitat constituït per una làmpada que conté dos elèctrodes en una atmosfera de xenó, utilitzat com a llum d'encreuament. [...]
|
14.
canó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Element d'enllaç en què el patinador es desplaça de cara o d'esquena amb el tronc encongit, les natges gairebé tocant la pista, la cama de suport flexionada, la cama lliure estirada cap endavant i els braços estesos. [...]
|
15.
coure al blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment en un brou curt d'aigua i de farina o en un fons blanc. [...]
|
16.
coure al blau
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Bullir un peix, generalment de riu, viu o que ha mort de poc, en un brou compost bàsicament d'aigua, sal i vinagre, l'acció del qual li dona un color blavós. [...]
|
17.
estàrter
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Persona que controla la sortida dels jugadors en el primer forat d'un camp de golf. [...]
|
18.
resistència al mos
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Oposició d'un cavall a acceptar el fre. [...]
|
19.
adob
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Ingredient o conjunt d'ingredients, generalment espècies, hortalisses, oli i vi, emprats per a conservar, entendrir o donar un gust i una aroma especials a una peça de carn, una au, un peix, etc. [...]
|
20.
gínger
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda gasosa edulcorada preparada amb extret de gingebre. [...]
|