1.
vila
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Localitat de dimensions i població inferiors a les d'una ciutat, que té una certa importància per raons econòmiques, comercials, sociopolítiques, religioses, culturals o històriques. [...]
|
2.
vila olímpica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Àrea destinada a l'allotjament dels participants i el personal tècnic i auxiliar d'uns jocs olímpics. [...]
|
3.
privilegi de vila
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Concessió de la categoria de vila a un territori. [...]
|
4.
santnectari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari. [...]
|
5.
poble
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Localitat de dimensions i població inferiors a les d'una vila, que generalment constitueix un municipi. [...]
|
6.
extramurs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Fora del recinte emmurallat d'una ciutat, una vila o un lloc. [...]
|
7.
intramurs
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Dins del recinte emmurallat d'una ciutat, una vila o un lloc. [...]
|
8.
barri
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Divisió d'una vila o una ciutat, amb fisonomia pròpia, una certa unitat i sentit de pertinença dels seus habitants. [...]
|
9.
santnectari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura suau, madurat durant un període de vuit setmanes, amb aroma d'herbes, originari de la vila occitana de Sant Nectari. [...]
|
10.
L'Étivaz
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, premsada i cuita, de color groc de vori, de gust afruitat i amb regust d'avellana, originari de la vila suïssa de L'Étivaz. [...]
|