11.
anticòs Vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Anticòs que aglutina soques de gran virulència de salmonel·les de la febre tifoide. Es detecta tardanament (tercera setmana). [...]
|
12.
antigen Vi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Antigen capsular termolàbil que presenten algunes espècies de salmonel·les (S. typhi, S. paratiphy, S. dublin). És destruït per mitjà del tractament amb la calor. És el responsable, conjuntament amb l'antigen O, de la virulència de la infecció per salmonel·les. [...]
|
13.
factor VI
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Denominació en desús de factor V activat, anomenat antigament accelerina. [...]
|
14.
grau VI
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Sisè grau de dificultat en la gradació dels rius, que s'assigna a àrees d'aigües braves d'alt risc, caracteritzades per la presència d'obstacles pràcticament infranquejables. [...]
|
15.
vi aromatitzat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
16.
vi aromatitzat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
17.
vi aromatitzat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Vi especial amb extrets o essències vegetals, amargants, aromàtics o estimulants, com el vi quinat i el vermut, que hom ha emprat fins no pas gaire com a orexigen. [...]
|
18.
vi blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
19.
vi blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Vi que s'elabora a partir del most sense pellofes ni llavors. [...]
|
20.
vi blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|