41.
partida
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Conjunt d'animals o d'unitats de venda d'un producte alimentari, que han estat criats o engreixats, en el cas dels animals, o produïts i envasats, en els cas dels productes alimentaris, en circumstàncies pràcticament idèntiques. [...]
|
42.
pot
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Quantitat de diners procedent de premis no adjudicats que, en determinats jocs d'atzar o concursos, s'acumula quan no hi ha guanyador. [...]
|
43.
rebuig en frontera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Acció de no deixar entrar un lot d'aliments o de pinsos en un territori pel fet que presenta un risc alimentari directe o indirecte. [...]
|
44.
descentralitzar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Protecció civil. Defensa
Organitzar un cos policial repartint els comandaments en diversos territoris. [...]
|
45.
dipòsit de vehicles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Protecció civil. Defensa
Dependència policial on es retenen els vehicles retirats de la via pública. [...]
|
46.
qualitat justa i comercial
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Paràmetre que indica el conjunt de propietats d'una planta o d'un lot de plantes, i que ve determinat pel compliment dels requisits mínims aplicables a les plantes comercialitzades. [...]
|
47.
parcel·la
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Construcció
[...]
|
48.
paper defectuós
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
49.
unitat comercial
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Unitat més petita de vegetals, productes vegetals o altres productes o altra unitat que es pugui utilitzar en la fase de comercialització, la qual pot ser un subconjunt o la totalitat d'un lot. [...]
|
50.
control d'esterilitat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Examen microbiològic de les conserves que es realitza de manera exhaustiva a tot un lot quan en el control d'estabilitat s'han detectat problemes d'alteració o quan cal establir un barem d'esterilització. [...]
|