191.
al·lèrgia a les proteïnes de la llet de vaca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
192.
amatonar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer coagular (la llet). Amb un bastonet remena la llet fins que l'amatona. La llet, coagular-se. La llet s'amatona amb la calor. [...]
|
193.
brossar 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coagular (la llet). La llet s'ha brossat. [...]
|
194.
desnatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la nata (de la llet). Llet desnatada. [...]
|
195.
lacticini
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llet o menjar fet amb llet. [...]
|
196.
xerigot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part aquosa de la llet, separada de la coagulable. [...]
|
197.
ansadat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat de llet, sopes, etc., que cap en un ansat. [...]
|
198.
lactosa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sucre de la llet, disacàrid constituït per glucosa i galactosa. [...]
|
199.
caseïficar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Transformar en caseïna. Separar o precipitar la caseïna (de la llet). [...]
|
200.
lleter -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que dona llet. Una vaca lletera. Relatiu o pertanyent a la llet com a aliment. Indústria lletera. Sector lleter. Producció lletera. Persona que ven llet. [...]
|