341.
crema Chiboust
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Crema de pastisseria, normalment aromatitzada amb vainilla, que acompanya tradicionalment el pastís de Sant Honorat. [...]
|
342.
davanter | davantera
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Jugador que ocupa normalment els quadres davanters en un partit per parelles o de trios. [...]
|
343.
diplococ magne
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
(Peptostreptococcus magnus) Germen anaerobi o microaeròfil normalment present a la boca i al tracte intestinal. [...]
|
344.
electrostricció
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Física
Variació de les dimensions d'un cos, normalment dielèctric, per efecte d'un camp elèctric. [...]
|
345.
envàs retornable
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Envàs destinat a ésser reutilitzat per l'envasador, el qual normalment en cobra un dipòsit. [...]
|
346.
escalfabiberons
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Aparell en forma de capsa emprat per a escalfar el menjar dels nadons, normalment biberons. [...]
|
347.
esquiada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Temps, normalment de la durada d'un dia, dedicat a la pràctica de l'esquí. [...]
|
348.
esquizomicet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Antiga denominació que reberen els bacteris, pel fet que normalment es reprodueixen per escissió longitudinal. [...]
|
349.
estoig de lentilles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Recipient circular amb tapa i normalment de plàstic emprat per a guardar-hi lents de contacte. [...]
|
350.
flascó de caragol
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Flascó, normalment de vidre emmotllat, amb un dibuix característic en relleu en forma de caragol. [...]
|