81.
encebament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a afegir sucre o most de malta, i eventualment llevats, a la cervesa artesanal abans d'envasar-la hermèticament a fi de produir-hi una segona fermentació, que provocarà la seva carbonatació natural. [...]
|
82.
birra
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f fam [cervesa] birra. [...]
|
83.
cerveceo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m fermentació f [de la cervesa]. [...]
|
84.
giste
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m p fr escuma [de cervesa] f. [...]
|
85.
miocardiopatia per cobalt
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Produïda per la ingestió exagerada de cervesa a la qual s'ha afegit clorur de cobalt per a estabilitzar la bromera. Caracteritzada per necrosi fibril·lar i per una evolució ràpidament mortal. [...]
|
86.
cerveza
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f cervesa. [...]
|
87.
cerveseria
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Fàbrica de cervesa. [...]
|
88.
canet
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 jocs sacanete. 2 [per als licors] caneca f, caneco. 3 [de cervesa] jarra f de un litro, tanque. [...]
|
89.
clara
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Mescla de cervesa amb llimonada. [...]
|
90.
suport d'ampolles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Suport, normalment de fusta i de forma còncava, per a ampolles de vi o de cervesa, tant per a servir-les com per a guardar-les. [...]
|