11.
roig
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 vermell. 2 Vermell tirant a groc. falb bai, es diu esp. d'un cavall. Un cavall bai. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
12.
bayo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ya adj 1 [caballo] bai -a. m 2 papallona de la seda [utilitzada com a esquer] f. 3 amer [féretro] fèretre, baiard, taüt. 4 pescar de bayo pescar a la mosca (o al mosquit, o a la cullereta). [...]
|
13.
jonça de cordellar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
14.
dorado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 [participio pasado de dorar] 2 [la comida] ros -ossa. 3 fig d'or, daurat -ada. Siglo dorado, segle d'or. 4 fig [feliz] feliç. Juventud dorada, joventut feliç. 5 [sueño] daurat -ada. 6 amer [caballo] bai -a. m 7 [operación de dorar] dauradura f, daurat. 8 pl [conjunto de objetos [...]
|
15.
tirà de ventre xocolata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
16.
còlob roig de Guinea
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
17.
brot de bambú
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Brot jove i comestible de diverses plantes classificades com a bambú (Bambusa vulgaris o Phyllostachys edulis), que es fa servir en nombrosos plats de la gastronoma asiàtica i es comercialitza en diverses formes. [...]
|
18.
bleda xinesa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Hortalissa de la família de les crucíferes, originària de l'Àsia, de fulles oblongues de color verd fosc, disposades lliurement en forma de copa oberta, amb el pecíol blanc i molt desenvolupat, la qual és especialment utilitzada en la cuina xinesa. [...]
|