Resultats de la cerca frase exacta: 21

11. marialluïsa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust o arbret caducifoli de la família de les verbenàcies, originari de Xile, de flors petites liloses, disposades en inflorescències paniculiformes, i de fulles lanceolades en verticils de tres, oloroses, emprades en infusió, per a aromatitzar begudes alcohòliques o per [...]
12. olorizar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr p fr aromatitzar, perfumar.  [...]
13. aromatizar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr aromatitzar.  [...]
14. anisar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aromatitzar amb anís o amb essència d'anís un preparat, especialment de pastisseria. [...]
15. elixir aromàtic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
16. bergamota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Planta perenne de la família de les labiades, de fulles lanceolades, usades per a aromatitzar amanides, i flors blanques o rosades. [...]
17. saborear (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [paladear] assaborir, paladejar. 2 fig [apreciar] assaborir. 3 p fr [dar sabor] aromatitzar. v pron 4 p fr [deleitarse] delectar-se. Saborearse con una bella vista, delectar-se amb una bella vista.  [...]
18. aliñar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom [...]
19. aderezar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
20. quitrà de ginebró
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
, amb una forta olor i un sabor balsàmic i ardent. Conegut també com a essència de ginebró, es emprat, en farmàcia, com a revulsiu en friccions. Hom l'utilitza també per a aromatitzar algunes begudes, com la ginebra. ((oli de ginebró)) [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>