41.
maltosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Disacàrid de nom químic 4-O-α-D-glucopiranosil-D-glucosa. La seva fórmula és la general dels disacàrids, C12H22O11 que hom l'obté per hidròlisi enzímica del midó mitjançant l'amilasa. És emprada com a nutrient i edulcorant i com a medi de cultiu. [...]
|
42.
limfoma de cèl·lules B
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Denominació genèrica d'un grup de limfomes format per cèl·lules petites: limfoplasmocític (immunocitoma), leucèmia prolimfocítica, tricoleucèmia (cèl·lules peludes), de cèl·lules centrofol·liculars, de cèl·lules del mantell, de cèl·lules de regió marginal (MALT) i de cèl·lules ben diferenciades [...]
|
43.
amilodextrina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dextrina obtinguda per hidròlisi del midó, que dona coloració roja violada amb el iode. L'amilodextrina és emprada com a indicador en iodometria i per a determinar el poder diastàtic del malt. [...]
|
44.
malabsorció de metionina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
45.
aspergil·losi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
sofreixen episodis de rebuig. Els malalts atòpics exposats a la inhalació massiva d'espores d'aspergils (treballadors del malt) poden presentar manifestacions al·lèrgiques d'hipersensibilitat. Els malalts que tenen quists broncogènics, cavernes tuberculoses o bronquièctasis poden experimentar la [...]
|
46.
azúcar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [o f] 1 sucre. Un terrón de azúcar, un terròs de sucre. 2 azúcar blanco (o de flor, o florete) sucre de floret. 3 azúcar cande (o candi) sucre candi. 4 azúcar cortadillo (o cuadradillo) sucre quadradet (o de terròs). 5 azúcar de caña sucre de canya. 6 azúcar de malta [maltosa] sucre de malt. 7 [...]
|
47.
sucre
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
sucre de llet [lactosa] azúcar de leche. 8 sucre de malt [maltosa] azúcar de malta, maltosa. 9 sucre de pa azúcar pilón (o de pilón). 10 sucre de raïm [glucosa] azúcar de uva. 11 sucre esponjat [esponjat] azucarillo, esponjado, bolado p fr, panal p fr. 12 sucre glacé azúcar glaseado. 13 sucre granulat [...]
|