81.
bilis blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Bilis sense pigments, essencialment mucosa; es troba a la vesícula quan el cístic porta temps embussat. [...]
|
82.
blanca andalusa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Raça cabruna originària d'Andalusia d'aptitud càrnia i pelletera, longilínia i de perfil convex que es caracteritza per ser de color blanc, tenir les orelles caigudes i grosses, les mamelles poc desenvolupades i les banyes de secció triangular i en espiral. [...]
|
83.
blanca celtibèrica
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Raça cabruna originària de Castella i València d'aptitud càrnia, medilínia i de perfil recte que es caracteritza per ser de color blanc, tenir les orelles llargues i caigudes, les mamelles poc desenvolupades, les banyes triangulars en espiral i disposar de perilla. [...]
|
84.
boia blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Cadascuna de les boies de color blanc que delimiten els carrers d'un camp de regata. [...]
|
85.
bola blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Silicat d'alúmina, usada com a astringent. [...]
|
86.
bossa blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Sistema de reciclatge que, mitjançant l'ús d'una bossa de color blanc destinada a recollir bolquers i excrements d'animals domèstics, té l'objectiu de fomentar la separació de residus i reduir el rebuig. [...]
|
87.
botieta blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
[...]
|
88.
cabra blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
89.
cacatua blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
90.
canyella blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Escorça del canyeller blanc. És aromàtica, de sabor picant i amarg, i emprada com a espècia i com a estimulant estomacal i tònic. [...]
|