121.
bolet d'esca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Botànica
Bolet de soca de l'ordre de les porials, perenne, la carn del qual, prèviament assecada o torrada, s'emprava antigament per a encendre foc. [...]
|
122.
torrija
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f torrada (o torradeta) de Santa Teresa. [...]
|
123.
llavor de gira-sol
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Llavor del gira-sol o de la carabassa que se sol consumir torrada. [...]
|
124.
dieta de Schmidt
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Dieta consistent en una administració diària d'1,5 l de llet, 100 g de galeta torrada, 2 ous, 50 g de mantega, 125 g de bou, 190 g de patates bullides i 80 g de farina de civada. [...]
|
125.
rosta
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
torrada. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
126.
hòstia
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
víctima. forma, tros de pasta de farina torrada, que supleix el pa en el culte eucarístic catòlic. Rebre la sagrada forma. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
127.
sel·lu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Farina torrada i mòlta amb ametlles, nous, cacauets, sèsam, nou moscada, etc., que se serveix amb mel i ametlles senceres fregides per damunt. [...]
|
128.
tostado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 [participio pasado de tostar] torrat -ada. 2 [piel] colrat -ada, torrat -ada. 3 [color] torrat -ada. m 4 [acción de tostar] torrada f. 5 blat de moro torrat. [...]
|
129.
tostada
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 torrada. 2 dar (o pegar) la tostada a uno fig i fam fer la punyeta (o la guitza) a algú. 3 no ver la tostada fig i fam no veure-hi la gràcia. [...]
|
130.
cervesa vermella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cervesa d'una tonalitat que va de l'ambre amb reflexos rogencs al vermell fosc, el most de la qual conté principalment malta pàl·lida poc torrada i malta caramel·litzada, que sol presentar aromes de caramel i de cereals torrats. [...]
|