21.
saltar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant. [...]
|
22.
sofregir [o sofreginar]
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
fregir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
23.
monka
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Cert tipus d'olla de terrissa emprada, entre d'altres, pels maputxes per a fregir llardons o aliments semblants. [...]
|
24.
patates suflés
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Patates tallades a rondanxes d'uns 3 mm de gruix i fregides en oli, deixades refredar i tornades a fregir. [...]
|
25.
guisar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
cuinar coure adobar de menjar aparellar. Aparellar el sopar. Cp. fer carn d'olla (o olla o bullit), fregir, rostir, estofar o ofegar, arrebossar, fer saltar, passar per la paella, fer a la graella, rostir a l'ast, escalivar, marinar, etc Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
26.
fregidora d'aire
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Electrodomèstic per a fregir que consta d'un ventilador que projecta aire calent sobre els aliments i permet coure'ls sense oli i els dona una textura semblant a la que s'obté amb una fregidora tradicional. [...]
|
27.
fregida
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Acció de fregir. fregitel·la sofregida, acció de sofregir (Alc.). refregida, acció de refregir (Alc.). Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
28.
freír
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
[Se conjuga como: reír] v tr 1 fregir. 2 al freír será el reír al fons del sac es troben les engrunes. 3 freírsela fam i p fr [engañar a alguien] fregir-la [a algú]. v pron 4 fregir-se. 5 fig [asarse] torrar-se, rostir-se. [...]
|
29.
coure 2
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
superficialment. escaldufar, íd. rostir fregir estofar escalivar cuinar, coure menjar. Què cuinarem avui? brasejar, rostir lleugerament una cosa passant-la per les brases. 2 v. intr. Sofrir una transformació una cosa sotmesa a l'acció del foc. coure's fer xup-xup, coure's lentament, amb poc foc. 3 Produir [...]
|
30.
fer soroll (soroll 2)
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
L'oreig sospirava dolçament a la fageda. singlotar, fer soroll un líquid que es mou i bat les parets del recipient. fregir(intr.), fer soroll l'aigua del mar en passar entre roques llepant-les. crepitar, com la llenya quan espetega suaument. garranyigar. La corriola garranyiga [...]
|