Resultats de la cerca bàsica: 155

121. diagridi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Escamonea preparada amb suc de llimona. [...]
122. limonado (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj de color de llimona.  [...]
123. àcid cítric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Àcid tricarboxílic àmpliament distribuït en teixits i líquids orgànics, que pot ésser obtingut del suc de llimona, de la pinya americana i per fermentació fúngica de melasses. [...]
124. llima
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [eina] lima. 2 [aire fred] cuchillo m de aire. 3 reg bot [llimona] limón m. 4 zool [Lima hians] peinecillo m, lima. 5 fig [correcció] lima. Sotmetre una obra a la llima de la censura, someter una obra a la lima de la censura. 6 ésser una llima (o menjar com una llima) fig [menjar molt] ser una [...]
125. citral
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
3,7-dimetil-2,6-octadienal, de fórmula C10H16O; aldehid líquid molt olorós que constitueix del 75% al 85% de l'oli de l'herba de llimona; també es dona, bé que en poca quantitat, en els olis essencials de la berbena, la llimona i la taronja, a tots en forma d'una mescla de les [...]
126. poncem
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit del poncemer (Citrus medica), semblant a la llimona, de polpa agra i escorça gruixuda i carnosa. L'escorça conté un oli essencial i serveix per a preparar un xarop i una confitura. [...]
127. còctel negre d'estiu
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Còctel elaborat amb vi negre, gasosa, vermut negre, llimona i gel. [...]
128. xarop d'àcid cítric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparació d'àcid cítric i tintura de llimona en xarop simple. [...]
129. cubà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
130. capoll
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Coberta gelatinosa que s'origina en el clitel dels cucs de terra i que adquireix forma de llimona, destinada a recollir els òvuls i els espermatozoides i facilitar el desenvolupament dels ous abans de ser dipositada al sòl. [...]
Pàgines  13 / 16 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>