Resultats de la cerca bàsica: 155

141. carpaccio [it]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
142. citronel·lal
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
3,7-dimetil-6-octenal, de fórmula C10H18O; principal constituent de l'oli essencial de llimona. [...]
143. gebrar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aplicar sal o sucre a la vora d'un got o una copa, generalment fent servir suc de llima o de llimona com a adhesiu. [...]
144. pellofa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Beguda alcohòlica elaborada a partir de la mescla de gin Xoriguer, pell de llimona i un raig de sifó, que la gent acostuma a beure durant les festes. [...]
145. tiradito
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
146. menjar blanc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca. [...]
147. esponjat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pasta sòlida i lleugera, feta amb xarop a punt de bola fort, al qual s'afegeix una glaça feta amb sucre de llustre, clara d'ou i suc de llimona o crémor tàrtar. [...]
148. pastisset
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Peça de rebosteria feta de farina, seu, sucre, ratlladura de llimona i vermell d'ou, que té forma de flor amb les puntes arrodonides i està ensucrada, habitual a les taules menorquines durant les festes patronals. [...]
149. limonè
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
1-metil-4-(1-metiletenil)ciclohexè, de fórmula C10H16, terpè contingut en diversos olis essencials; es troba a la pell de la taronja, la llimona i la bergamota i, en solució alcohòlica, és un bon desinfectant. [...]
150. sidral
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparat constituït per una mescla d'àcid tartàric (20%), bicarbonat sòdic (20%) i sucre en pols (60%) amb addició d'unes gotes d'essència de llimona i granulat amb alcohol. Hom el pren com a beguda refrescant, efervescent i lleugerament laxant. [...]
Pàgines  15 / 16 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>